Ce putem invata la primele cursuri yoga Brasov?
Atunci cand se inscriu la cursuri yoga Brasov, ursantii doresc sa invete cat mai multe lucruri despre aceasta activitate. Fireste, sunt curiosi sa invete cat mai multe pozitii de yoga, dar sunt curiosi si in alte privinte.
Ei bine, la astfel de cursuri pot invata despre cele 8 membre ale yoga, despre care vom discuta si noi in randurile de mai jos.
Cursuri yoga Brasov: Cele 8 membre ale yoga
Mergand la cursuri yoga Brasov, veti invata printre primele lucruri ca, aceasta practica este alcatuita din opt membre. Acestea sunt practici esentiale cu care toti studentii si profesorii de yoga ar trebui sa fie familiarizati. Noi vi le facem cunoscute in randurile de mai jos.
1. Yamas
Yamas sunt calitatile morale necesare pentru a ne reconecta cu natura noastra sufleteasca. Acestea includ linistea, sinceritatea, generozitatea, autocontrolul si aprecierea. Fundamentale pentru bunastarea noastra, aceste practici ne fac viata mai confortabila si mai implinita din punct de vedere spiritual.
2. Niyamas
Cel de-al doilea membru este format din niyamas, care ne ajuta sa ne integram experienta interioara si exterioara si sa cream o viata mai armonioasa. Acestea includ purificarea, multumirea, efortul corect, auto-reflectia si devotamentul. Ca rezultat al cultivarii acestora, ne putem astepta sa ne simtim mai intregi, mai echilibrati si mai liberi.
3. Asana
Asana, este termenul cel mai des auzit la cursuri yoga Brasov, dintre cele 8 membre ale yoga. Asana este practica unei posturii corecte pentru a crea un corp fizic stabil care poate sta in largul lor in meditatie.
Desi este cel mai accesibil dintre membre, asana nu a fost niciodata menita sa fie practicata singura ca un simplu exercitiu. Conceput ca un mijloc pentru atingerea unui scop, asana creeaza sanatate in corpul fizic, permitandu-i sa fie linistit si sa sprijine mintea sa faca acelasi lucru.
Cand corpul si mintea sunt linistite, constiinta poate transcende identificarea cu fizicul si isi poate aminti natura divina.
4. Pranayama
Controlul si gestionarea curentilor subtile de forta vitala este pranayama. Dupa ce ne linistim corpul si mintea, suntem mentionati sa directionam prana, sau forta vietii, dupa bunul plac si sa ne mutam in taramuri mai subtile ale constientizarii.
5. Pratyahara
Practica interiorizarii simturilor este pratyahara, dupa cum puteti afla si la cursuri yoga Brasov. Prin deconectarea de la stimulii externi, oferind simturilor un timp liber, depasim atasamentele si dorintele si ne apropiem de domeniul interior al constientizarii pure. Acesta este un pas esential catre capacitatea de a medita.
6. Dharana
Dharana este practica concentrarii intr-un singur punct. Odata ce simturile au fost controlate si retrase, alegem un punct interior de focalizare. Dharana este practica antrenarii mintii catre un punct de atentie devotionala care ne invaluie intreaga fiinta.
7. Dhyana
Odata ce mintea si corpul au fost stabilizate si concentrate, atunci starea de liniste sau meditatie poate fi atinsa. Aici, constiinta curge continuu mai degraba spre interior decat spre exterior, iar pacea este experimentata. Aceasta este dhyana, sau meditatia.
8. Samadhi
Beatitudinea mereu prezenta, mereu proaspata, care este experimentata atunci cand constiinta individuala este reunita cu Constiinta Universala este samadhi . Exista multe niveluri la samadhi, unele durand doar pentru o clipa. Cand este atins stadiul final, constiinta a fost stapanita si sufletul se contopeste din nou cu Sursa sa.
Despre aceste membre ale yoga, veti putea afla cand veti merge la diferite sali de cursuri yoga Brasov.