sâmbătă , iulie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Pompe de Caldura Brasov

Pompe de Caldura Brasov

Ce sunt evaluarile HSPF ale unei pompe de caldura Brasov?

Atunci cand sistemele cu pompe de caldura Brasov sunt utilizate pentru a va icalzi locuinta, trebuie sa cunoasteti informatii despre eficienta lor.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca evaluarile de eficienta sunt publicate in termeni de HSPF (Factor de performanta sezoniera de incalzire ). Foarte important aici de precizat este faptul ca un numar HSPF mai mare este egal cu o pompa de caldura cu eficienta mai mare.

Pompe de Caldura BrasovHSPF2 se calculeaza utilizand cantitatea totala de caldura furnizata in timpul sezonului de incalzire in comparatie cu cantitatea de energie electrica utilizata de Pompe de Caldura Brasov in acelasi interval de timp, tinand cont de conditiile variabile de temperatura exterioara.
Eficienta minima HSPF stabilita este de 7,5 HSPF pentru pompele de caldura rezidentiale, cu sursa de aer, cu sistem split.

Exista insa si pompe de caldura cu o eficienta inalta. In timp ce unele dintre pompele de caldura cu sursa de aer cu cele mai inalte performante sunt evaluate la 10,5 HSPF2, orice pompa care are evaluarea 9 HSPF ar trebui considerata a fi un model de inalta eficienta.

Pompe de caldura Brasov geotermale: EER si COP

Atunci cand vine vorba despre pompe de caldura Brasov, exista si modele geotermale. Pompele de caldura geotermale ridica mizele de eficienta si pot oferi eficiente energetice mult mai mari decat modelele obisnuite cu surse de aer.

A face o comparatie „mere cu mere” intre sistemele geotermale si cele cu sursa de aer este putin complicata, deoarece sistemele de confort geotermal utilizeaza o metoda usor diferita de masurare a nivelurilor de eficienta energetica in timpul modurilor de incalzire si racire.

Evaluari ale eficientei sistemului de confort geotermal:

  • EER (Raport de eficienta energetica): In ceea ce priveste eficienta racirii, sistemele geotermale folosesc EER, care este la fel ca SEER. Singura diferenta este ca este masurat la o anumita temperatura in loc sa varieze temperaturile pe tot parcursul sezonului de racire.
  • COP (Coeficient de performanta): Pentru eficienta incalzirii, sistemele geotermale folosesc COP, care este similar cu HSPF. Acesta este insa masurat la o anumita temperatura in loc de temperaturi diferite pe tot parcursul sezonului de incalzire.
  • EER si COP folosesc o temperatura fixa ​​pentru a calcula ratingul – si deoarece temperatura sursei de caldura (sol sau apa) nu fluctueaza la fel de mult ca temperatura aerului exterior, este o masura mai adevarata a capacitatilor reale ale sistemului.
  • Eficiente minime: S-a stabilit ca eficienta minima de 16,1 EER este pentru racire si 3,1 COP de incalzire pentru pompele de caldura geotermale apa-apa in bucla inchisa.
  • Sisteme geotermale de inalta eficienta: Sistemele geotermale vin intr-o varietate de optiuni, dar in general, modelele de inalta performanta pot atinge cote de eficienta energetica de 4,5 COP sau mai mare la incalzire si 30,0 EER sau eficiente de racire mai mari.

In general, acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti despre evaluarile HSPF ale unei pompe de caldura Brasov. Este important sa va documentati foarte bine inainte de a alege o pompa de caldura. Alegerea unui sistem care sa nu fie suficient de eficient pentru propriile nevoi, poate reprezenta o cheltuiala inutila.

Dar, interesandu-va despre evaluarile HSPF ale unei pompe de caldura Brasov, un lucru este evident. Aveti toate sansele sa faceti o alegere inspirata, deoarece aveti un bagaj solid de cunostinte in spate, despre aceste echipamente.

About retino.brasov

Check Also

Tamplarie Termopane Brasov

Termopane Brasov

De ce sunt eficiente usile termopane Brasov? Usile termopane Brasov reprezinta la momentul actual, o …

Close