luni , iunie 17 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Asfaltari Brasov

Asfaltari Brasov

Care sunt avantajele majore ale lucrarilor de asfaltari Brasov?

Brasovenii sunt intantati atunci cand in orasul lor incep lucrari de asfaltari Brasov. Acelasi lucru il putem spune si despre turistii care viziteaza orasul, si care doresc sa circule cu masinile pe strazi cu asfalt impecabil.

Sa nu uitam de asemenea si soferii care tranziteaza orasul, sau care cumpara marfa din oras si au zi de zi drumuri de facut in oras. Pentru acestia, este foarte important ca strazile orasului sa arate perfect.

O strada care arata perfect, este o strada cu asfalt turnat recent, fara gropi si denivelari care sa defecteze sistemul de directie al masinii sau suspensiile acesteia.

Asfaltari BrasovIn ceea ce priveste asfaltul, acesta este alcatuit din bitum (produs obtinut din extragerea petrolului brut) si agregate minerale (nisip si pietris). Pentru obtinerea asfaltului, agregatele sunt amestecate impreuna cu bitumul la temperaturi de aproximativ 150 – 180 de grade Celsius.

Este foarte important ca bitumul care are rol de liant sa se integreze perfect pentru a tine impreuna agregatele impreuna.

Cand se obtine asfaltul, acesta trebuie turnat peste suprafata pregatita anterior pentru asfaltare. Apoi trebuie sa fie nivelat si compactat pentru ca suprafata asfaltata sa fie neteda.

Beneficiile lucrarilor de asf altari Brasov

Cand aducem in discutie lucrarile de asfaltari Brasov, ne vin in minte o multime de avantaje importante. Vom face cunoscute in acest articol cateva dintre aceste beneficii.

Daca nu le cunoasteti, trebuie sa cititi articolul pana la final. De asemenea, daca aveti planificat sa asfaltati o curte sau o parcare sau alta suprfata de teren, este recomandat sa cititi articolul pana la final.

1. Costuri avantajoase

Poate unul dintre cele mai bune avantaje ale asfaltului este ca este o alternativa economica, cu preturi care sunt mai avantajoase in comparatie cu preturile betonului (pentru aceiasi suprafata de teren asfaltata/betonata).

De asemenea, costa mult mai putin decat betonul in momentul in care este nevoie de efectuarea unor reparatii. Deci, atat lucrarile initiale cat si lucrarile de reparatii ale asfaltului sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar decat lucrarile de betonare sau efectuare de reparatii pentru beton.

2. Viteza de instalare

Pe langa economisirea de bani, asfaltarea va poate face viata mai usoara si va poate permite sa va reincepeti activitatea foarte repede datorita vitezei rapide de instalare.

Asfaltarea unei suprafete se face mult mai repede decat betonarea aceleiasi suprafete. Si mai important, este faptul ca asfaltul se usuca si se intareste foarte repede. Este nevoie 12 – 24 de ore maxim pentru a putea trece cu masina peste asfaltul proaspat turnat.

In schimb, este nevoie sa asteptati zile intregi pentru a putea trece cu masina peste o suprafata betonata. Si din acest punt de vedere, lucrarile de asfaltari Brasov sunt mai eficiente.

3. Durabilitate

Capacitatea asfaltului de a dispersa apa este un factor major in rezistenta sa incredibila, la fel ca si faptul ca nu este susceptibil la crapare sau descuamare.

Stratul de asfalt poate rezista de asemenea la zapada, precum si la grindina, ploaie si zapada. In plus, asfaltul poate face fata fara probleme si cand vine vorba de greutatea camioanelor uriase si grele.

4. Este reciclabil

Un alt avantaj major pe care asfaltul il are este reprezentat de faptul ca este un material reciclabil. Acesta poate fi reutilizat fara a sacrifica nici macar 1% din calitatea sa.

De asemenea, faptul ca asfaltul vechi este reciclat si poate fi refolosit, poate fi unul dintre factorii datorita caruia, pretul asfaltului este mai mic decat pretul betonului.

Concluzie

Se poate vedea foarte clar atunci cand vine vorba despre asfaltari Brasov ca asfaltarea strazilor este benefica. Asfaltul este durabil, este reciclabil si usor de instalat si de intretinut. Datorita acestor beneficii, este folosit si in alte aplicatii, nu doar pentru asfaltarea strazilor.

About retino.brasov

Check Also

Cazare la Sinaia

Cazare la Sinaia

Ce activitati pot avea turistii dupa ce ajung la cazare la Sinaia? Persoane din toate …

Close