sâmbătă , iulie 13 2024
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

Ce program de vizitare are cetatea fortificata Prejmer?

Cel mai vechi obiectiv turistic care exista in judetul Brasov, este fara indoiala cetatea fortificata Prejmer. Nici nu putea fi altul din moment ce discutam depsre o biserica si o cetate care dateaza de acum cateva secole.

Acest articol a fost redactat in mod special pentru a va oferi cele mai interesante informatii cu privire la acest obiectiv. Continuati sa cititi pentru a va completa bagajul de informatii despre cetatea si biserica fortificata Prejmer.

Cetatea si biserica fortificata Prejmer

Mai intai de toate, facem precizarea ca a fost construita prima data biserica. In anul 1218 au fost puse bazele acesteia, de catre Cavalerii Teutoni. Acestia insa au fost expulzati imediat dupa acel moment din Tara Barsei, iar constructia bisericii a fost preluata si finalizata de catre calugarii cistercieni.

Cetatea Fortificata PrejmerIn ceea ce priveste cetatea fortificata Prejmer, aceasta este mai noua. Mai exact, dateaza din secolul al XV-lea. Cel mai probabil stiti deja ca scopul acestei cetati a fost acela de a proteja biserica Prejmer.

Aceasta cetate fortificata are forma de cerc cu ziduri inalte. Inaltimea zidurilor este de 12 metri, in timp ce grosimea lor este de 4 metri. Portile de fier ale cetatii dar si podurile se ridicau.

La fel ca orice alta cetate existenta, si cetatea fortificata Prejmer are guri de foc, care sunt folosite pentru a ataca inamicii care ataca cetatea.

Revenind la clipa de fata, biserica si cetatea Prejmer reprezinta un obiectiv turistic foarte important in Brasov. Este cel mai vechi dintre acestea si totodata printre cele mai vechi din tara dar si din estul Europei.

Biserica fortificata Prejmer, alaturi de cetate bineinteles, a fost numita “Bijuteria Transilvaniei”. Ei bine, aceasta bijuterie a Transilvaniei a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO in anul 1999 (in acelasi an cu biserica fortificata Viscri).

Nu trebuie sa uitam nici de faimosul Ghid Turistic Michelin, despre care toata lumea a auzit cate ceva. Ei bine, in acest ghid, biserica si cetatea fortificata Prejmer sunt notate cu trei stele. Nu exista alt obiectiv turistic in Romania care sa fie notat cu minim trei stele Michelin.

Program de vizitare Cetatea Prejmer

Vara (1.04-31.10) Luni – Sambata 09:00 – 18:00, Duminica 11:00 – 18:00;

Iarna 01.11-31.03 Luni – Sambata 09:00 – 16:00 Duminica 11:00 – 16:00.

Alte optiuni ale turistilor

Ei bine, cu siguranta exista si alte optiuni ideale pentru cei care nu doresc sa mearga la Prejmer sau au fost deja. De exemplu, referitor la biserici fortificate, chiar si in judetul Brasov intra doua optiuni interesante. Este vorba mai exact despre biserica fortificata Viscri, dar si despre biserica Harman.

Monumentul care face parte din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, biserica din Saschiz (Keisd in germana) este o constructie in stil gotic de tip hala mica cu un naos. Foarte interesant de mentionat este ca afost construita intre anii 1493 si 1525, in locul unei vechi bazilici romanica.

Aceasta biserica a fost fortificata in secolul al XV-lea, cu un zid exterior de 9 m inaltime. Mobilierul intern este cu precadere din stilul baroc, cu exceptia stranelor confectionate din pronaos, bogat decorate cu sculpturi. Pe peretii exterior s-au pastrat diverse texte. Turnul bisericii seamana cu Turnul cu Ceas care se afla in Sighisoara, fiind decorat cu 12 lucarne si tigle smaltuite colorate.

Exista si alte optiuni interesante cand vine vorba despre biserici fortificate sau cetati fortificate. Cu siguranta insa, aici la Prejmer exista cetatea perfecta si decorul este de vis.

About retino.brasov

Check Also

Pensiunea Diamant Ghimbav Brasov

Pensiunea Diamant Ghimbav Brasov

Ce trebuie sa stiu inainte sa ma cazez la pensiunea Diamant Ghimbav Brasov? Pentru multe …

Close